Finansa er en lånemegler som tilbyr formidling av et bredt spekter av låneprodukter, fra tradisjonelle usikrede forbrukslån og kredittkort, til bil og båtlån. I tillegg tilbyr selskapet også en egen utgiftsforsikring, som dekker dine faste utgifter i tilfeller der inntekten din faller bort.

Selskapet samarbeider med mer enn 15 av de største tilbyderne av forbrukslån i Norge, inkludert yA Bank, Komplett Bank, Bank Norwegian og DNB. I praksis foregår låneprosessen ved at du sender en lånesøknad til Finansa. De går over søknaden og basert på informasjonen du har oppgitt, sender de søknaden videre til de bankene de mener vil egne seg best for akkurat deg og din situasjon. Du vil automatisk få lånetilbud direkte fra bankene søknaden din ble sendt til, og du kan i ro og mak velge det tilbudet du liker best.

Finansa sin tjeneste er helt gratis og uforpliktende å benytte for låntaker, og det er ikke noe krav om at du må takke ja til et tilbud. Er ingen av lånetilbudene slik du ønsker, kan du rett og slett bare forkaste dem og gå videre.

Hvilke forbrukslån kan Finansa formidle?

Du kan få forbrukslån på alt fra 5.000kr. Til 500.000kr. Formidlet gjennom Finansa. Lånebeløpet du ønsker vil avgjøre hvilke banker Finansa velger å sende søknaden din til. Ønsker du for eksempel å låne 400.000kr. Er det liten vits i å sende søknaden til en bank som bare tilbyr lån opp til 250.000kr., men dette er ikke noe du trenger å bry deg om, her tar Finansa hånd om hele søknadsprosessen.

Kriteriene for å få innvilget et forbrukslån via Finansa vil selvsagt også variere alt etter hvilken bank søknaden sendes til, men som et minimum må du være 18 år gammel og ha en brutto inntekt på minst 120.000kr. I året. Er du selvstendig næringsdrivende må enkeltpersonforetaket ditt ha vært registrert i Brønnøysund-registrene i minimum 3 år.

Finansa billån

Finansa kan formidle billån via finansieringsselskapet AS Financiering, med en nominell rente fra 3,85%, dog med krav om sikkerhet i kjøretøyet og at du som minimum har kaskoforsikring på bilen. Gebyrene på billånet er relativt høye. Etableringsgebyret er på 2.250kr og i tillegg tilkommer det et tinglysningsgebyr, siden det må tas pant i bilen, på 1.473kr. Det månedlige termingebyret er på 95kr.

I tillegg til billån, kan Finansa også være behjelpelig med lån for motorsykkel, båt, snøscooter og campingvogn.

Utgiftsforsikring dekker dine faste utgifter

Finansa tilbyr en egen utgiftsforsikring som ikke er knyttet mot noe lån. Forsikringen gir deg rett og slett et fast månedlig beløp utbetalt, som du kan bruke til hva du vil, i tilfeller der du mister hele eller deler av din inntekt. Inntektstapet må komme som følge av sykemelding, permittering eller ufrivillig tap av arbeide. At du på eget initiativ sier opp jobben din, gir ikke rett til utbetaling fra forsikringen.

Utgiftsforsikringen er relativt kostabar. Du kan tegne forsikringen for en månedlig sum på 1.000kr. Til 8.000kr. Og den månedlige kostnaden er 9% av forsikringssummen. Går du for det maksimale forsikringsbeløpet på 8.000kr. Så koster forsikringen deg med andre ord 720kr. pr. måned.

Author Since: Aug 06, 2018