Ukategorisert

Hvem kan søke om forbrukslån i Norge?

Mange blir overrasket når de finner ut hvor enkelt det egentlig er å få et forbrukslån i Norge. Man tenker kanskje at det sikkert er veldig strenge krav, og at man må ha både egenkapital og høy inntekt for å få innvilget en slik lånesøknad. Men slik er det faktisk ikke, og søkevilkårene i de fleste banker er overkommelige for folk flest. Var du skeptisk til om du kunne få et forbrukslån i Norge i utgangspunktet, så tror vi ikke du kommer til å være det etter å ha lest denne artikkelen!

Disse kravene må du minimum oppfylle

Er du gammel nok, så har du lov. Dette gjelder også i lånebransjen. I norsk lov heter det at man må minst være av myndig alder for å handle på kreditt. Loven gjelder følgelig også for å ta opp lån. Allikevel kan det være noe vanskelig å få lån som 18-åring, ettersom de fleste banker har hevet denne aldersgrensen ytterligere. I enkelte banker må man faktisk være minst 25 år gammel for å få et forbrukslån.

I tillegg til at man må være gammel nok, så må man også tjene nok. Enkelte banker forholder seg til at inntekten din bør være i tråd med lånesummen, mens andre banker igjen er strengere. Kanskje er du nødt til å tjene minst 200 000 kroner/årlig for å låne en liten sum. For de fleste med fast jobb vil dette kravet uansett være problemfritt å innfri.

Er det et krav om norsk statsborgerskap?

I mange banker er det et krav om at man må være norsk statsborger for å få låne. Dette gjelder også i de fleste banker i utlandet – man skal som nordmann på gjennomreise slite med å få innvilget en lånesøknad i et annet land. Dog finnes det unntak fra regelen, som hvis man har bodd på norsk adresse over en lengre sammenhengende periode. Eller at man har en arbeidsgiver i Norge og betaler skatt.

For å søke forbrukslån i Norge er nok uansett det enkleste at man har norsk statsborgerskap. Bruker du BankID når du søker, så vil banken automatisk innhente de nødvendige opplysningene om deg. Da slipper du å lure på om du har fylt ut noe riktig eller galt, ettersom det er den offentlig registrerte informasjonen som innhentes.

Grunner til at man får avslag på søknaden

Det kan være mange grunner til at man får avslag på søknaden når man søker om forbrukslån i Norge. Akkurat hvorfor man får avslag får man sjeldent beskjed om heller. Banken gjør en totalvurdering basert på en kredittscore, og det kan derfor være flere faktorer som påvirker dette. Vanlige grunner til avslag er dog:

  • Man tjener ikke nok i forhold til summen man ønsker å låne
  • Man har en betalingsanmerkning eller aktiv inkassosak
  • Man oppfyller ikke spesielle vilkår eller kriterier som den aktuelle banken har satt

Er man veldig usikker på hvorfor man fikk avslag på søknaden, så kan det lønne seg å ta en telefon til banken for å forhøre seg. Alternativt finnes det nok også mange andre banker i markedet som gjerne vurderer søknaden din. Husk at et avslag i den ene banken ikke nødvendigvis betyr avslag i den neste.

Author Since: Aug 06, 2018

Related Post